עורך פרופ' יעקב בורנשטיין
למאמר המלא
תקציר
מטרות
נגיף הפפילומה האנושי (HPV) הוא אחד הגורמים המרכזיים לסרטן צוואר הרחם. ביצוע בדיקת HPV וקבלת אבחנת HPV עשויים להעלות שאלות רבות בנוגע לצרכים וההעדפות. סקירה סיסטמטית זו נערכה במטרה לזהות את צרכי הבריאות הרפרודוקטיבית של נשים הנשאות את הנגיף.
שיטות
ביצענו חיפושים במסדי נתונים כגון PubMed, Scopus, Web of Science, Google Scholar, וכן ב-Magiran, SID ו-Iranmedex, ללא הגבלות שפה או זמן. בנוסף, חקרנו את הספרות האפורה וביצענו חיפושים קדמיים ואחוריים של ציטוטים.
תוצאות
מתוך 1056 מאמרים שנמצאו נבחרו 13 מאמרים לניתוח. המחקרים היו איכותניים (N=9), כמותיים (N=3), ואחד לא היה ברור. רוב המחקרים האיכותניים אספו נתונים באמצעות ראיונות אישיים (N=7), שני מחקרים איכותניים, נרטיבים של חולי HPV מאתר אינטרנט של חוויות ושאלות של מטופלים. נשים חיפשו מידע על הסוגים השונים של נגיף ה-HPV, מסלולי ההדבקה, השלכות על בני זוג, שכיחות הווירוס, תקופות השהייה ותהליכי הרגרסיה, אפשרויות לטיפול, וההשפעות של ההדבקה על סיכון לסרטן ועל פוריות. נשים דיווחו כי חווית החיפוש באינטרנט אחר מידע נוסף על HPV היא קשה, מעוררת חרדה ותורמת לדימוי השלילי של ההדבקה משום שהמידע נמצא לעיתים בהקשר של מחלות מין אחרות, כאשר בני זוג מרובים הודגשו כגורם סיכון להדבקה.
מסקנות
מהסקרים עלה כי לרוב הנשים היו שאלות שלא קיבלו מענה לגבי תוצאות בדיקת ה-HPV שלהן. המידע שהוגדר כמשמעותי על ידי הנשים לפירוש תוצאות הבדיקה כלל את האיתור של סוגי הנגיף המסווגים כבעלי סיכון גבוה לסרטן ונתונים על שיעורי שרידות לסוגי סרטן אלו. בנוסף, הנשים הביעו צורך במידע נוסף על הדבקה מינית, כיצד אפשר לקבל תוצאת בדיקת HPV חיובית במערכת יחסים לטווח ארוך, ומה ההשלכות האפשריות לבני זוג והסיכון להידבקות חוזרת. נשים צעירות במיוחד התעניינו בהשפעות של ה-HPV על פוריות.
Galeshi M, Shirafkan H, Yazdani S, Motaghi Z. Reproductive health needs of Human papillomavirus (HPV) positive women: A systematic review. PLOS ONE. 2022;17(9):e0266819. doi:10.1371/journal.pone.0266819